Hórusz Jósda

A karma típusai - 4. rész:

A személyes karma:

 Az emberek egy része (a tudatosan élők mindenképp) olykor elgondolkodik azon, hogy vajon miért éppen az adott országba született, míg a spirituális úton járók, vagy az iránt érdeklődők tudják, vagy minimum sejtik, hogy ez nem véletlen. Amúgy az emberek többsége elégedetlen a sorsával, és szívesebben lenne egy gazdagabb és/vagy elismertebb nemzet tagja. A sors és a karma törvényei szerint nem véletlen, hogy az illető mégis az adott országba született. Továbbá a sors és a karma kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy az egyén sors és karmikus feladatainak megvalósításához éppen az a nemzet adja a megfelelő keretet, amelybe született. Persze mindezek ellenére is előfordul, hogy valaki a körülmények hatása miatt nem tudja teljesíteni sors és karmikus feladatát a szülőhazájában. Ezeknek az embereknek a sors rendszerint olyan helyzetbe hozza, hogy megtalálják azt az országot vagy nemzetet, ahol erre lehetőségük adódik.

Ilyen - pl. nevezzük, a hölgyet Erzsinek, esete is - nos, ő feleségül ment egy Magyarországon orvosnak tanuló fekete-afrikai fiúhoz és itthon telepedtek le. A házasságból egy fiúk és egy lányuk született, de Erzsi nem élvezte az itthoni, munkáját, no, meg a férje is hazavágyott, továbbá a gyerekeket nem igazán fogadták be az óvodában és a iskolában a társaik. Így a családi életük nem mindig volt harmonikus. Míg egy napon Erzsi férje váratlanul kapott egy jó ajánlatot Afrikából, ahol egy nagyvárosi kórház vezetésére kérték őt fel.

A család nem sokáig gondolkodott, szinte azonnal csomagoltak, és hamarosan útra keltek, amit aztán nem is bántak meg. Ugyanis Erzsi az új otthonukban már az első napokban szuperül érezte magát, továbbá ahogy megérezte az új táj különös illatát, a lelkét átjárta egy furcsa és különös érzés, úgy érezte mintha mindig is ott élt volna, csak ideiglenesen távol volt. A későbbiekben aztán ő és a gyerekek is hamar elsajátították az ottani nyelvet, illetve megismerték és megszokták a kultúrát, és gond nélkül beilleszkedtek az új környezetbe. Erzsi itthon egy nagy cég pénzügyi vezetője volt, bár érezte, hogy az nem igazán neki való munka, de jobb a biztos alapon nem változtatott.  Afrikában aztán valóra váltotta az álmát és a férje segítségével nyitott egy óvodát, mert mindig is imádta a gyerekeket. A saját családjuk is bővült még két gyermekkel, és Erzsi úgy érzi, hogy az új hazájában teljes és boldog az élete.

Egy személyes karma története:

Példa erre Maria-Teresa Uribe esete, aki Dél-Amerikában - Chilében született, végül mégis Magyarországon lett az Állami Operaház tagja. Hatéves volt, mikor a szülei új szokást vettek fel és vacsora után énekeltek az étkezőasztalnál. Az egyik gyakran éneket spanyol operettjük Magyarországgal kapcsolatos strófájánál a kis Maria mindig elsírta magát. Maria az évek teltével, sok olyan embert ismert meg és olyan élmények érték őt, melyek Magyarországhoz kapcsolódtak, ezért aztán egyre jobban vágyódott ide. Az iskolái befejezése után Maria szeretett volna operaénekesnő lenni, ám a szülei hallani sem akartak erről, és az orvosi pálya felé irányították őt. Mikor a doktori diploma megszerzésére készült, akkor egy hirtelen ötlettől vezérelve, titokban beiratkozott a konzervatóriumba. Bár alig néhány hónapja tanult énekelni, mégis felkínáltak neki egy magyarországi ösztöndíjat. Ő ezt a szülei tiltakozása ellenére is elfogadta, és hamarosan eljött Budapestre, ahol a sors és a karma által neki szánt utat és életfeladatot teljesítve operaénekesnő lett.

A személyes karma és a nemzetkarma kapcsolata:
Lássuk, mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik sokat utaznak, és hol hosszabb, hol rövidebb időt töltenek el idegen országokban, de végül mégis visszatérnek a hazájukba? Velük nagyrészt az a helyzet, hogy ők azt a helyet keresik, (előbb-utóbb meg is találják), ahol megvalósíthatják a sors és karmikus feladatukat. De van úgy is, hogy a nemzetkarma és az egyéni karma ilyen módon kapcsolódik össze, mivel az utazás során szerzett tapasztalatok, és a különböző emberekkel való kapcsolatok kialakítása nemcsak az egyéni feladatuk, hanem az fontos a hazájuk (nemzetük) számára is. Ez nem csak a diplomáciai, vagy egyéb hivatalos kiküldetésben élő emberek munkája esetén érvényes. László pl. vállalkozó volt és a munkája miatt, továbbá anyagi lehetőségei miatt, sokat utazott, és sorban elment a szakma külföldi kiállításaira, majd az ott szerzett tapasztalatait itthon új modellek, új munkamódszerek bevezetésével kamatoztatta, illetve továbbadta. Utazásai során olyan embereket ismert meg és olyan kapcsolatokat alakított ki, akik és amik, egy egész nemzet sorsát jobbá tették.

Csoport karma:

A karma kifejezetten speciális fajtájához tartozik a tömegkarma, melynek okán azok a lelkek, akik előző életükben jelentős eseményen együtt vettek részt, azok mostani életükben, azonos időben és azonos helyen újra részt vesznek egy közös eseményen. Ezek között a lelkek között a közös karma miatt vannak olyanok is, akik előző életük valamelyikében szövetségesek, illetve olyanok is, akik ellenfelek voltak. A jelenben a közös karma kapcsolja össze őket, és amikor elérkezik annak az ideje, akkor ismét találkoznak. De pl. a 2001. 09. 11-én a New York-i World Trade Center tragédiájakor jelen lévő embereket - akiknek egy része túlélte, a másik része pedig meghalt - is a tömegkarma hozta össze. Mindez igaz azokra az esetekre is, mikor egy repülőgép lezuhan, vagy egy vonat kisiklik, vagy egy utasokkal teli autóbusz jár szerencsétlenül, pl. a 2017.01.20-án történt Veronai busz baleset. A sors szemével nézve az ilyen tömegkatasztrófák afféle karmikus operációk, melyeknek a résztvevői nagy, de rövid szenvedés árán, akár életekre szóló nehéz karmától szabadulnak meg. De pl. a különleges tömegkarmák közé tartozik, az is mikor valaki lekési azt a repülőgépet, amely később lezuhan. A sors és a karma útjainak - törvényeinek ismerői szerint a gépet lekéső utasnak nem a gépen volt a helye, ugyanis neki még dolga volt a földön ezért a sors közbeavatkozott. Ez nemcsak azért történhetett, mert a későnek még dolga van a földi életben, hanem azért is, mert valószínűleg ő volt az, aki a korábbi életek valamelyikében a csoportot egy nehéz helyzetből kimenekítette.

Még érdekesebb az, amikor az asztrológus egy gyermek születési horoszkópja alapján azt javasolta, ha felnő, akkor ugyan vezethet autót, motort, kerékpárt, de soha ne legyen hivatásos gépjárművezető, és az utasszállító eszközök vezetését verje ki a fejéből, mert az különösen veszélyes rá és jövendőbeli utasaira nézve. Aztán a gyermek felnőtt és leginkább buszvezető akar lenni. El is helyezkedett egy utazási irodánál, évekig hozta és vitte a csoportokat, munka terén gond nélkül működött az élete. De eljött az idő, mikor beültek az általa vezetett buszba azok az emberek, akikkel a karma szálai összekötötték őt. És akkor, egy Európai országban a buszvezető figyelmetlensége miatt balesetet szenvedett az utasokkal teli busz. A balestben az összes utas meghalt, bár a buszvezető túlélte azt, de testileg és lelkileg is megnyomorodott a szerencsétlenségben. A karma elmélete alapján a buszvezető egyéni karmája az volt, hogy az egykor őt cserbenhagyó többi ember halálát okozza, de mivel az egykori cserbenhagyás az ő viselkedése miatt is történt, Az utasai egykori tettük karmája miatt meghaltak - ám neki is bűnhődnie kell a mostani utasai kárára egykor elkövetett kisebb vétke miatt, ezért most élete hátralévő részért a legmélyebb lelkiismeret-furdalások közepette kell leélnie. A karma avatott magyarázói szerint ez esetben is a tömegkarma kötötte össze a sofőrt és a busz utasait.

Szintén a tömegkarmához tartozik az, hogy 2009. jan. 15-én, leállt az US Airways 1549-es járatának motorja, és az egykori vadászpilóta - Chesley B. „Sully” Sullenberger - a Hudson folyóra tette le az utasszállító gépet. A gépen lévő 150 fő utast és az 5 fős személyzetet itt is a közös karma kötötte össze. A karmikus elmélet szerint a kapitány volt az, aki az előző életek egyikén a 155 főt vezette, bár a múltban nem-, de a jelen életben - élve sikerült kivezetnie az embereket a nehéz helyzetből, és ezzel ő törlesztette a karmáját.

Budapest 2021.02.28 - Sámuel jós, numerológus - Hórusz Jósda

<< tovább >>

<<vissza